sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Punajuuria ja tofua hunajaisessa kastikkeessa

Mikä on sellainen marinadi, jolle ei anneta vaikutusaikaa? Kastikehan se on, minun mielestäni ainakin. Viikon 19 kirjan satunnaisella aukeamalla oli kolme salaattimaista ohjetta. Broileri-villiriisisalaatissa oli liian pitkä (=kallis) ostoslista ja sitruunainen linssi-kikhernesalaatti sisälsi vieroksumaani selleriä. Punajuurten ja tofun puolesta puhui myös tarve saada lisää käyttötapoja molemmille raaka-aineille. Hunajamarinadi paljastui kastikkeeksi, sillä ruoka oli tarkoitus tarjota heti marinadin sivelemisen jälkeen. Minä päädyin kuitenkin marinoimaan, sillä kotona oli jo niin pimeää, että valokuvaus siirtyisi seuraavaan päivään. Seuraavana päivänä valokuvaus oli kuitenkin jo unohtunut ja ruoka katosi nälkäisten vatsoihin suoraan marinointikiposta.

800 g kypsiä punajuuria
250 g tofua
1/2 dl rouhittuja pistaasipähkinöitä ("unohtui")
Marinadi:
1 1/2 dl oliiviöljyä
4 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl sitruunan mehua
1 tl suolaa
1 dl tuoreita yrttejä hienonnettuna, esim. oreganoa, timjamia, rosmariinia
mustapippuria

Kuori punajuuret ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
Sekoita marinadin ainekset keskenään.
Kuutioi tofu ja lusikoi puolet marinadista tofukuutioille.
Asettele punajuurisiivut laakealle vadille vieri viereen ohuiksi kerroksiksi ja sivele marinadia aina tasaisesti jokaisen kerroksen väliin.
Levitä tofukuutiot marinaideineen punajuurten päälle. Ripottele viimeikseksi pintaan rouhitut pistaasipähkinät.

Ei kommentteja: