torstai 4. heinäkuuta 2013

Sitruunatahna

Löysin (no, en varsinaisesti ole etsinyt) viimein lemon curd -ohjeen, johon olen tyytyväinen. Se löytyy Kodin kuvalehden kananmunankäyttövinkeistä, nimellä sitruuna- tai limetahna. Myös appelsiiniversio on erinomaista!


Kirjaan vielä ohjeen tähän, jos sivu joskus poistuu.

Raasta yhden hyvin pestyn sitruunan kuoren keltainen osa tai kahden limetin vihreä kuori kattilaan. Purista sitruunasta tai limeteistä mehu kuoriraasteen sekaan. Sekoita joukkoon 2 keltuaista ja 1 dl sokeria. Lisää 50 g voita ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee ja on kiiltävää. Nosta pois liedeltä ja jäähdytä. Laita puhtaaseen lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa. Säilyy pari viikkoa.

Ei kommentteja: