torstai 22. huhtikuuta 2010

Chez Dominique

Lentoliikenteen keskeyttänyt tulivuorenpurkaus koitui onneksemme, sillä peruuntuneen yksityistilaisuuden vuoksi Chez Dominiquessa tarjoiltiin yhdeksän ruokalajin islantilainen tuhka -menu 69:llä eurolla ja kokonaisuuden täydentävät viinit 50:llä eurolla. Yhdeksän ruokalajin lisäksi keittiöstä tuotiin kolme tervehdystä, enkä lopulta kyennyt luettelemaan kaikkea syömääni ihanuutta.

Menu

Kukkakaalia, parmesaania ja tryffeliä

Islantilaisia katkarapuja, selleriä ja maitoa

Ankanmaksaa ja raparperia

Kampasimpukkaa, fenkolia ja tilliä

Merikrottia, ”hummeri gnocchi” ja lakritsia

”Aurinko”

Juottovasikkaa, vasikan kateenkorvaa, kevätkaalia ja suolaheinää

Punajuurta ja pistaasia

Metsämansikoita ja rosmariinia créme brûlèe

Suklaata ja vihreää teetä


Chez Dominiquessa raaka-aineidet omat maut tulivat selkeämmin esiin kuin Carmassa. Carman maut olivat hieman pehmeämpiä ja kermaisempia. Olin pitkään haaveillut illallisesta Suomen parhaimmassa ravintolassa ja siksi yllättävä tarjous sai minut hehkumaan onnesta. Aivan täydellisesti ilta ei mennyt, sillä jossain vaiheessa odotusaika venyi turhan pitkäksi. Suosittelen silti kokeilemaan ja kokemaan tämän ravintolan.

ps. Siskot kokkaa blogin Nelle oli myös käynyt nauttimassa menusta, tosin torstaina. Hän on kuvannut kaikki annokset ja liittänyt niihin oman tarinansa. Tiistain menussa jälkiruoat olivat hiukan erilaisia, mutta muuten söimme sitä mitä Nellekin.

Ei kommentteja: