Viikon 7 ruokaa varten tarvittiin sekä sileää että rakeista maapähkinävoita. Edellisen maapähkinävoipurkin tyhjentämiseen kului ikuisuus, joten päätin ostaa vain yhden purkin. Marketin hinta tuntui kalliilta, kokeilin siis onneani etnisessä ruokakaupassa. En löytänyt rakeista maapähkinävoita ja sileän maapähkinävoin kahden euron hinta voitti. Käytin ohjeeseen valmiiksi ohuita fileitä ja vältin nuijimisen. Ruoka oli todella hyvää, mutta liha saisi marinoitua muutaman tunnin.
Broilerivartaat ja sataykastike
Tarvitset:
2 broilerin rintafileetä (300 g ohut fileeleike tms.)
Marinadiin:
pieni pala tuoretta inkivääriä (valmiina purkista)
1 valkosipulinkynsi
1 limetin mehu (pullosta)
1 rkl soijakastiketta
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl maapähkinävoita (sileää)
Kastikkeeseen:
100 g maapähkinävoita (rakeista) (käytin sileää)
3/4 dl kookosmaitoa (lipsahti ainakin 1,5 dl ja vesi oli jo lisätty, joten tuli hyvin löysää kastiketta)
3/4 dl vettä
1 rkl makeaa chilikastiketta
1 tl soijakastiketta
1 tl limettimehua
Liota puisia vartaita ennen käyttöä 30 minuuttia vedessä, jolloin ne eivät tummu grillaamisen aikana (tummuivat silti).
Näin se tehdään...
1. Sekoita marinadi. Kuori ja raasta inkivääri (1/4 tl), puserra valkosipulinkynsi kulhoon. Lisää limettimehu (jätä 1 tl kastiketta varten), soijakastike, hunaja ja maapähkinävoi. Vatkaa sekaisin.
2. Nuiji broileri. Laita broilerinrinnat suljettavaan pakastinpussiin. Käytä lihanuijaa tai kaulinta ja nuiji lihapaloja varoen, kunnes ne ovat noin 1/2 cm paksuja.
3. Marinoi broileri. Viipaloi kumpikin broilerinrinta viideksi suikaleeksi ja peitä sekoittaen marinadilla. Jätä maustumaan 10 minuutiksi. Pese kätesi.
4. Valmista sataykastike. Valmista sillä aikaa kastike. Mittaa maapähkinävoi, kookosmaito, vesi, chilikastike ja soijakastike pieneen kattilaan. Kuumenna varoen koko ajan sekoittaen, kunnes ainekset pehmenevät tasaiseksi. Keitä hiljalleen 1-2 minuuttia, kunnes kastike sakenee. Nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon 1 tl limettimehua.
5. Pujota ja kypsennä vartaat. Pujota broilerisuikaleet vartaisiin ja aseta vierekkäin foliolla peitellylle pellille. Pese kätesi hyvin. Grillaa vartaita viisi minuuttia, käännä ne ja grillaa vielä noin viisi minuuttia kypsäksi asti.
Ps. Oikeasti marinadi ja kastike tehtiin valmiiksi kukin omaan purkkiinsa. Sitten matkustettiin kaupan kautta yökylään. Kaupassa huomattiin, että maustamatonta broileria on vain suikaleina, sillä ystävänpäivän kunniaksi kaikki muutkin ovat syöneet broileria. Tästä tuohtuneena suunnataan pitseriaan ja hankitaan päivällinen sieltä. Seuraavana päivänä yritetään samaa uudestaan. tällä kertaa paremmalla onnella. Mutta oli se pitsakin hyvää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti