sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Viikon 8/2011 kirja

Hyvää ruokaa ystäville: Helppoa ruoanlaittoa rentoihin hetkiin on Fran Walden keittokirja joka opastaa ateriakokonaisuuksien valmistamiseen. Kirjassa on kaksi osaa, arkipäivän ruokahetki ja juhlat & juhlallisuudet. Kirjoittaja haluaa vähentää kestitsemiseen liittyviä paineita ja korostaa, että kestitys vaatii vain shoppaamista ja kokkaamista.

Kirjassa annetaan ensin tilanteeseen sopiva ruokalistaehdotus, kuvaillaan tilanne ja koristelun tyyli, sitten on ruokaohjeiden vuoro ja ja työsuunnitelma. Työsuunnitelmaan on listattu edellisen päivän työt, saman päivän aikaisemmat tehtävät ja työt, jotka pitää tehdä juuri ennen tarjoilua. Ruokalistaan on kirjattu monelleko se on ja juomaehdotus. Ruokaohjeet on mitoitettu kyseisten kestien henkilömäärälle, mistä onneksi muistutetaan myös ohjeiden kohdalla.

Pidän kirjasta todella. Sen ohjeet tuntuvat tuoreilta ja houkuttelevilta. Parasta on, että kirja opettaa työn suunnittelua. Usein tottumattoman on vaikea ajoittaa ja lomittaa työtä. Uskon, että monelle aloittelevalle kestien pitäjälle kirja voi olla pelastus.

Ei kommentteja: