lauantai 27. lokakuuta 2012

Amerikkalaisia pannukakkuja

Lauantaiaamun hitaaseen tunnelmaan sopivat hyvin amerikkalaiset pannukakut. Seuralaiseni haikaili alkuviikosta aitojen amerikkalaisten pannukakkujen perään ja lauantaihin mennessä minä olin ominut idean. Pidän kovasti lätyistä, mutta näitä leivinjauheella kohotettuja, vaahterasiirapin kanssa nautittavia paksuja pannukakkuja en ole koskaan tehnyt. Nopeimmin ohje löytyy googlettamalla, tosin osa ohjeista johtaa harhateille. Valitsin Myllyn Parhaan ohjeen, jonka tein noin 2/3 kokoisena. Tässä oma sovellukseni, jossa käytin piimän/kermaviilin sijaan päiväysvanhaa maitoa.

Amerikkalaiset pannukakut 

(noin 20 pikkulettujen kokoista)

2 munaa
2 rkl fariinisokeria
3 dl vehnäjauhoja (olisi saanut olla vielä 1/2 dl)
2 tl leivinjauhetta
1 ml suolaa
3 dl maitoa
1/3 dl juoksevaa margariinia

Vatkaa munat ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa, lisää joukkoon maito, margariini ja muna-sokeri-vaahto samalla sekoittaen. Paista melko pienellä lämmöllä 1 cm paksuja pannukakkuja. Paistoin pannukakut pikkulettupannulla, aidomman kokoisia saisi blinipannulla tai isommalla paistinpannulla, jossa paistetaan vajaakokoisia pannukakkuja. Taikina on hyvin paksua, eikä leviä koko pannulle. Alkuperäisessä ohjeessa ehdotettiin paistamiseen levyn tehoja 1-3, minulla pannukakut kypsyivät ja paistuivat kauniin värisiksi, kun vaihtelin tehoja 3 ja 4.

Ei kommentteja: