lauantai 27. lokakuuta 2012

Tulisenmakeat broileripalat

Tutustuin tähän erinomaiseen ruokaan ystävieni luona. Silloin broilerin koipi-reidet oli korvattu 15 minuutissa kypsyvillä ohuemmilla broilerin rintafileepaloilla. Nyt uuniin on menossa ohjeen mukainen satsi koipi-reisistä tehtynä. Ohje on Eeva Salosen toimittamasta Helsingin Sanomien Ruokatorstai -kirjasta ja helppo kuin mikä.


4-6 broilerin koipi-reisipalaa tai rintaleikettä

Kastike:

2 rkl viinietikkaa
2 rkl öljyä
2 rkl tomaattipyreetä
2 rkl fariinisokeria
1 rkl sinappia
2 rkl soijakastiketta
2-3 valkosipulinkynttä tai 2 tl valkosipulitahnaa (minulla tahnaa)
1 tl suolaa
mustapippuria
hiukan tulista chilikastiketta
seesaminsiemeniä

 1. Paloittele broilerin koipi- tai rintapalat vielä kahtia (Yritin erottaa koivet ja reidet, mutta kun ensimmäisestä luu katkesi sirpaleiseksi sen sijaan, että nivel olisi pettänyt, päätin jatkaa harjoittelua myöhemmin. Irrotin lihasta nahan ja lantion alueen luut.) Sekoita kastikkeen aineet seesaminsiemeniä lukuun ottamatta.
2. Kääntele broilerinpalat kastikkeessa ja pane uunivuokaan. Voit lusikoida lopun kastikkeen palojen päälle. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti tai kypsennä heti. Ripottele pinnalle hiukan seesaminsiemeniä.
3. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 40-50 minuuttia. (Kokonaisia koipi-reisiä kannattaa kypsentää 50-60 minuuttia.)
4. Tarjoa lisänä kasviksia ja salaattia.

Lisukkeeksi keitin ohraa, johon sekoitin kuullotettuja paprika- ja kevätsipulipaloja.


Ei kommentteja: