perjantai 26. lokakuuta 2012

Arkihaaveiluja

Nautin ostosten tekemisestä. Kulutan kaupassakäyntiin tunteja, kierrän järjestelmällisesti jokaisen hyllyvälin ja tutkin kaikki uutuudet. Riemastun erityisesti valikoimasta poistuvista tuotteista, erikoistarjouksista ja päiväystuotteista. Halpa hinta houkuttelee erikoistenkin elintarvikkeiden kokeiluun. Harmillista kyllä, erinomaisiakaan valikoimasta poistuvia tuotteita ei saa enää lisää.

Ruokakaupassa unohdan olevani kiireinen yksinasuja, jolla käy ruokavieras pari kertaa viikossa. Ruokakaupassa olen kuin suurperheen äiti, joka saalistaa perheelleen edullista, maukasta ja terveellistä arkiruokaa. Ruokakaupassa kuvittelen itseni puuhastelemaan lieden ääreen pitkinä iltapäivinä. Ruokakaupassa en muista, että kokkaan lähinnä viikonloppuisin. Ruokakaupassa olen ihanassa kotoilukuplassa.

Kotona raivaan kuivakaapista lisää tilaa uusimmille löydöilleni ja ahdan jääkaappiin kylmää kaipaavat ostokseni. Ihmettelen miksi suunnittelin valmistavani arki-iltana appelsiinijäätelöä, kun graavilohen valmistaminenkin tuntuu monimutkaiselta tehtävältä. Pilkon edullista lenkkimakkaraa pakastettavaksi. Kutsun ruokavieraan kylään viikonlopuksi, että joku syö kanssani erikoistarjousbroilerit. Puristan appelsiineista mehua ja keitän sokerilientä jäätelöä varten. Ihmettelen, millä ajalla ajattelin valmistaa kaikki suunnittelemani ruoat. Seuraavana yönä hieman jälkeen puolen yön valmistan jäätelöä ja graavilohta. Vielä tulee se päivä, että muistan suunnitella arkiruokailun nopeaksi ja helpoksi.

Ei kommentteja: