sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Fusillisalaatti kikherneillä

Fusillisalaatti kikherneillä

Ainekset:
80 g kikherneitä
suolaa
300 g fusilli-pastaa
2 punaista paprikaa
1 vihreä chili
1 sipuli
1/2 nippu salviaa
1 rkl voita
vastajauhettua pippuria
1 1/4 dl kuivaa valkoviiniä
4 rkl oliiviöljyä
1 rkl hienoksi hakattua persiljaa

Valmistus:
1. Liota kikherneitäyön oli kylmässä vedessä. Keitä niitä alhaisella lämmöllä miedosti suolatussa vedessä noin 2 tuntia. Kaada ne siivilään valumaan. Keitä pasta melkein pehmeäksi runsaassa vähän suolatussa vedessä. Anna senkin valua siivilässä, mutta säästä hiukan keittovettä (Paljonko on hiukan?).
2. Halkaise paprikat ja chili pituussuunnassa, poista siemenet ja huuhtele. Leikkaa paprika noin 1 cm kokoisiksi kuutioiksi ja hakkaa chili hienoksi Kuori sipulit ja hakkaa hienoksi. Huuhtele salvia, ravistele kuivaksi ja leikkaa suikaleiksi.
3. Kuullota sipulia voissa kunnes se muuttuu läpinäkyväksi. Lisää pannulle paprika ja chili. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää viini ja anna poreilla ilman kantta kunnes neste on haihtunut. Lisää salvia ja kikherneet. Sekoita joukkoon viinietikka, suola, pippuri, oliiviöljy ja säästetty pastankeittovesi. Sekoita pasta kastikkeeseen ja ripottele päälle persiljasilppua.

Toissa viikon ruoan teko ja postaus viivästyivät hurjasti aiotusta. Alunperin aioin kokata pastasalaattia viikon 24 sunnuntaina, mutten jaksanut tarttua toimeen ja kokkailin vasta viime keskiviikkona. Salaatillani olisin voinut osallistua myös kesän ruokahaasteeseen ja olisin osallistunutkin, jos salaatista olisi tullut oikein hyvää. Ei tullut. Se oli hieman liian etikkaista ja kuivaa makuuni. Paprika ja sipulit olivat maukkaita, mutta pasta ei imenyt makuja itseensä edes vuorokaudessa. Salaatti oli ihan hyvää, muttei elämys.

Ei kommentteja: