sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Viikon 25 keittokirja

Juhannusviikolla kokataan Hienot juhlakakut -kirjasta, joka on kahden edellisen viikon kirjojen kanssa samaa sarjaa. Sisäkansien perusteella sarjaan kuuluisi vielä yksi kirja nimeltään Aasialainen ruoka, mutta minulla ei sitä ole. Edellisten tapaan rakennettua kirjaa ei liene tarpeen esitellä kovin tarkasti. Mainitsemisen arvoista lienee, että olen käyttänyt tämän kirjan ohjeita. Olen yhdistänyt kirjan kaksi juustokakkuohjetta omaksi hyydytetyn juustokakun perusohjeeksi. Kaksi vuotta sitten himoitsin jatkuvasti tietynlaista juustokakkua, jonka saatavuus oli satunnaista. En ollut koskaan harrastanut hyydytettyjä kakkuja, mutta sinä kesänä niitä syntyi lähes viikottain. Mielestäni paras juustokakku on rasvainen ja vaniljainen. Useinhan kaikkea hyydytettyä kutsutaan juustokakuksi. En kuitenkaan välitä hyydytetystä kermavaahdosta tai jogurtista, haluan täysrasvaista tuorejuustoa mukaan. Yksinkertainen massa syntyi vaniljavaahdosta (tai vaniljalla maustetusta kermavaahdosta) ja tuorejuustosta, mausteeksi sopii yllättävän hyvin myös kardemumma. Juhannusviikolla luvassa ei kuitenkaan ole juustokakkua vaan piirasta vaniljakastikkeen kera.

Ei kommentteja: