sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

viikon 24 keittokirja

Salaatit kuuluu edellisen viikon keittokirjan kanssa samaan sarjaan, joten sekä ulkoasu että sisältö ovat samankaltaisia. Aluksi siis esitellään erilaisia salaattilajikkeita, sitten siirrytään tärkeimpien valmistusmenetelmien kautta itse ohjeisiin. Ohjeet on luokiteltu lehti- ja raakasalaatteihin, vihannessalaatteihin ja salaattiin lisukkeena, liha- ja kalasalaatteihin sekä jälkiruokasalaatteihin. Jako tuntuu tässäkin kirjassa väkisin tehdyltä, sillä en osaisi etsiä satunnaisen aukeaman pastasalaattia vihannessalaatit ja salaatti lisukkeena -luvusta. Perinteisiä salaatteja, jotka perustuvat salaattipohjalle, on melko vähän. Ohjeet ovat kuitenkin piristävän erilaisia ja houkuttelevia.

Ei kommentteja: