sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

fenkoli-herkkusienipitsaa

Viikon 23 kirjan ohjeella taiottiin nopeaa pitsaa. Nälkäinen kokki söi jälleen tuotoksensa ennen valokuvausta, joten ulkoasu jää kuvittelun varaan. Puolikkaaseen ohjeeseen käytin yhden pienen fenkolin ja sekin oli runsaasti. Pihvitomaatin sijaan käytin neljä pientä suomalaista tomaattia, mikä taas oli hieman liian vähän. Fenkolin olisi voinut suikaloida vielä ohuemmaksi, sillä se jäi turhan pureskeltavaksi. Makuyhdistelmä oli hauska enkä varmasti olisi keksinyt tällaista itse. Oliivit muuten mainitaan aineksissa, mutta ohjeessa ei käsketä lisäämään niitä mihinkään. Jos ostaa oliiveja, kannattaa käyttää ne pitsaan eikä jättää jääkaappiin, kuten minä tein.

Nopea fenkoli-herkkusienipizza

Ainekset:
300 g jauhoa
200 g rahkaa
2 tl leivinjauhetta
6 rkl maitoa
5 rkl öljyä
suolaa
2 isoa pihvitomaattia
2 fenkolia
150 g herkkusieniä
3 rkl mustia kivettömiä oliiveja
2 tl pizzamaustetta (laitoin basilikaa, oreganoa ja valkosipulia)
80 g raastettua goudajuustoa (jotain juustoa pakastimesta)
muutama basilikan- tai oreganonlehti

Valmistus:
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pizzapohja: vaivaa jauhot, rahka, leivinjauhe, maito, 4 rkl öljyä ja suola taikinaksi. (Sekoitin) Kaulitse taikina ohueksi lätyksi jauhotetulla pöydällä (leivinpaperin päällä) ja siirrä se leivinpaperin päälle uunipellille; töki pizzapohjaan reikiä haarukalla.
2. Huuhtele pihvitomatit, poista siemenet ja pilko pieniksi kuutioiksi. Pese fenkolit, leikkaa neljään osaan ja poista samalla varret. Leikkaa fenkolinlehdet suikaleiksi. Pese herkkusienet ja pilko paksuiksi viipaleiksi.
3. Levitä tomaatit, fenkoli ja herkkusienet pizzapohjalle. Ripottele päälle pizzamaustetta ja juustoraastetta. Valele pizza lopulla öljyllä (olikohan tästä mitään hyötyä?).
4. Laita pizza kuuman uunin keskitasolle ja paista rapeaksi; noin 20 minuuttia. Leikkaa pizza paloiksi ja koristele basilikan- tai oreganonlehdillä.

Ei kommentteja: