torstai 2. kesäkuuta 2011

Appelsiini-porkkanakastike

Hieman nolona tunnustan syöneeni koko kastikeannoksen lusikalla kastikekannusta, niin herkullista oli viikon 18 ruoka. Ruokaa kotona! Yhdessä harrastaen tarjosi satunnaisella aukeamallaan värikkäitä kastikkeita ja kuvasi Appelsiini-porkkanakastiketta seuraavasti: "Kastike on nopea ja helppo valmistaa, ja se sopii niin vasikalle ja porsaalle kuin äyriäisruoillekin." Minun suunnitelmani oli (vastoin kaikkia sääntöjä) kuumentaa kastike uudestaan vieraita varten, sillä halusin päättää tarjottavan lihan vasta kastiketta maistettuani. Vieraat saivat muuta syötävää, sillä kastikkeen vaikeasti kuvailtava, mutta täyteläinen maku sai maistelemaan koko annoksen. Kokeile tätä kotona!

Appelsiini-porkkanakastike

3 porkkanaa
1 pieni sipuli
3 dl mietoa kasvislientä (1 rkl fondi + vesi)
1 dl appelsiinin mehua (käytin tuoremehua)
1 tl inkivääriä raastettuna
50 g voita
suolaa ja valkopippuria

Kuori ja kuutioi porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota molempia kevyesti nokareessa voita.
Lisää pannulle kasvisliemi, appelsiinimehu ja inkivääri ja anna hautua kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Soseuta kastike sauvasekoittimella ja paina siivilän läpi puhtaaseen kattilaan.
Vispaa voi mukaan pieninä paloina ja mausta kastike lopuksi suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja: