torstai 2. kesäkuuta 2011

ranskalaista salaatinkastiketta

Ruokaa kotona! Nopeaa ja maukasta arkeen -kirjan satunnaiselta aukeamalta paljastui kaksi salaattikastiketta: perinteinen öljy-viinietikkakastike ja sen ranskalainen versio. Jälkimmäinen valikoitui salaatin seuraksi siksi, että olen tehnyt samantyyppistä "omasta päästä" ja oli hauska kokeilla, tuleeko ohjeella samanlaista. Melko samanlaista ja oikein hyvää vinaigrettea maisteltiin vihersalaatin kanssa.

Ranskalainen vinaigrette (tein puolikkaan annoksen)

1 dl öljyä
2 rkl punaviinietikkaa
2 tl (dijon)sinappia
(2 rkl hienonnettua sipulia)
1/4 tl suolaa
1 tl sokeria
1/4 tl rouhittua mustapippuria
1 pieni valkosipulinkynsi

Mittaa öljy, viinietikka ja mausteet valkosipulia lukuunottamatta pieneen kulhoon tai kannelliseen lasipurkkiin ja vatkaa tai ravista ne sekaisin.
Murskaa valkosipulinkynsi ja sekoita kastikkeeseen - miedompi makuvaihtoehto on halkaista kynsi ja laittaa puoliskot sellaisenaan kastikkeeseen.

Ei kommentteja: