Key lime pie
pohja:
100 g voita tai margariinia (voita)
0,5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 - 0,75 dl kylmää vettä
Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl ranskankermaa
1 dl maizena-jauhoja (Rainbow:n maissitärkkelysjauhoja)
4 keltuaista
1,25 dl sokeria
1 dl eli 3 limetin tai 2 sitruunan mehu (limen mehua)
Marenki:
4 valkuaista
1,5 dl tomusokeria
Tee pohja. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi vesi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Paista pohjaa 200 asteessa 20-30 minuuttia. (Levitin taikinan piirasvuoan pohjalle ja reunoille, laitoin uuniin, odotin muutaman minuutin kunnes reunat lösähtivät ja keskiosa kohosi. Sitten muistin, ettei piirakka koskaan toimi ilman herneitä tai muuta painoa, otin pohjan uunista, muotoilin sitä hieman ja kaadoin herneitä vuoan täyteen. Miten ohje kehtaa hypätä taikinan sekoittamisesta suoraan paistoaikaan? )
Tee täyte sekoittamalla aineet tasaiseksi seokseksi.
Levitä juustotäyte lähes kypsän pohjan päälle. Jatka kypsentämistä 175 asteessa noin 35-40 minuuttia eli kunnes täyte on hyytynyt.
Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitelleen koko ajan vatkaten. Levitä marenki täytteelle ja jatka kypsentämistä, kunnes marenki on saanut kauniin värin, noin 10 minuuttia.
Tarjoa pai jäähtyneenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti