Kryddstekt karré med pilaffris och gurkyoghurt
Kryddstekkt karré:
4 skivor fläskkarré, ca 650 g (800 g)
1 tsk malen spiskummin (n. 1 rkl)
1 tsk hel svartpeppar (n. 1 rkl)
1 tsk hel kryddpeppar (n. 1 rkl)
2 msk smör
0,5-1 tsk salt
2 lagerblad (joita ei käytetä ohjeessa mihinkään)
Pilaffris:
2 röda paprikor
3-4 salladslökar (niitä hopeisia sipuleita)
2 msk rapsolja
6 dl kokt basmatiris (eller 1,5 dl okokt)
1 msk grovhackad persilja (pakastimesta)
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gurkyoghurt:
0,5 gurka
4 msk matlagningsyoghurt (turkkilaista hieman enemmän)
salt och peppar
Kryddstekt karré
Sät ugnen på 150 grader. Mixa spiskummin, svartpepper och kryddpeppar eller stöt dem i en mortel. Stek karréskivorna i smör tills de får fin färg. Salta. Vänd dem noggrant i kryddblandningen, och flytta över dem i en ugnsäker form. Sätt i en termometer i den tjockaste skivan och stek den sedan i ugnen tills innertemperaturen blir 75 grader.
Pilaffris
Kärna ur paprikan och skär både den och salladslöken i kuber. Fräs dem hastig i rapsolja i het stekpanna. Vänd ner kokt ris och persilja. Krydda med salt och svartpeppar.
Gurkyoghurt
Skala gurkan, skär den på längden och ta bor kärnhuset. Skär den sedan till tunna band (käytin juustohöylää). Blanda den med matlagningsyoghurt och smaksätt med salt och peppar.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti