sunnuntai 2. tammikuuta 2011

possua, pilahviriisiä ja kurkkua

Myös jouluviikon ruoka kokattiin etukäteen ja nautittiin samalla aterialla edellisen viikon piiraan kanssa. Kielitaito teki tepposet, sillä unohdin tyystin mitä tarkoittaa karré. Puhelu siskolle ja nettihaku eivät tuoneet täyttä varmuutta asiaan, mutta päätin sanan tarkoittavan kassleria. Suhtaudun kassleriin varauksella, mutta koska sitä oli tarjolla, en kehdannut valita pienempää ulkofileepakettia supermarketin hyllystä. Mausteita kului teelusikallisten sijaan ruokalusikallisia. Ruoka oli oikein hyvää, mutta lihaksi valitsisin seuraavaksi ulkofileetä.

Kryddstekt karré med pilaffris och gurkyoghurt

Kryddstekkt karré:
4 skivor fläskkarré, ca 650 g (800 g)
1 tsk malen spiskummin (n. 1 rkl)
1 tsk hel svartpeppar (n. 1 rkl)
1 tsk hel kryddpeppar (n. 1 rkl)
2 msk smör
0,5-1 tsk salt
2 lagerblad (joita ei käytetä ohjeessa mihinkään)
Pilaffris:
2 röda paprikor
3-4 salladslökar (niitä hopeisia sipuleita)
2 msk rapsolja
6 dl kokt basmatiris (eller 1,5 dl okokt)
1 msk grovhackad persilja (pakastimesta)
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gurkyoghurt:
0,5 gurka
4 msk matlagningsyoghurt (turkkilaista hieman enemmän)
salt och peppar

Kryddstekt karré
Sät ugnen på 150 grader. Mixa spiskummin, svartpepper och kryddpeppar eller stöt dem i en mortel. Stek karréskivorna i smör tills de får fin färg. Salta. Vänd dem noggrant i kryddblandningen, och flytta över dem i en ugnsäker form. Sätt i en termometer i den tjockaste skivan och stek den sedan i ugnen tills innertemperaturen blir 75 grader.
Pilaffris
Kärna ur paprikan och skär både den och salladslöken i kuber. Fräs dem hastig i rapsolja i het stekpanna. Vänd ner kokt ris och persilja. Krydda med salt och svartpeppar.
Gurkyoghurt
Skala gurkan, skär den på längden och ta bor kärnhuset. Skär den sedan till tunna band (käytin juustohöylää). Blanda den med matlagningsyoghurt och smaksätt med salt och peppar.

Ei kommentteja: