sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Viikon 52 kirja

Tämän viikon kirjaa olin katsellut jo pitkään kirjakaupan löytönurkkauksessa ja kun syksyllä satuin paikalle kaikkien ale- ja löytö-kirjojen 40% lisäalennuksen aikaan, en yrittänytkään puhua itselleni järkeä.
Såser och dippsåser ohjeistaa erilaisten kastikkeiden ja dippikastikkeiden tekoon, joskin aika moni ohjeista näyttää kuvan perusteella tahnalta. Yllättävän moni kirjan ohjeista on tuttuja klassikkoja, kuten pesto ja aioli. Kirjassa on myös pääruokakastikkeiden, kuten bolognesen ja sataykastikkeen ohjeita. Jälkiruokakastikkeillekin on oma lukunsa.
Vajaan sadan sivun kirjaan on yritetty saada edustava otos erityyppisiä kastikkeita. Vain perinteiset liemet ja suurustetut kastikkeet on jätetty väliin. Ehkäpä jälkiruokakastikkeet ja pääruokakastikkeet olisi voinut myös jättää pois ja keskittyä kylmiin dippeihin, tahnoihin ja kastikkeisiin?

Ei kommentteja: