Vuoden toinen kirja on nimeltään Le Cordon Bleu. Keittotaidon akatemia. Maailman kuuluisimman keittotaidon koulun osaaminen sekä yli 200 klassista ja oman aikamme resseptiä. 350 sivua kuvitettua ruoanvalmistusta alkaen työvälineistä päätyen näyttävien koristeiden kautta jälkiruokiin ja mittataulukoihin. Kuvasarjoin havainnollistetut keittokirjat ovat hyvin edustettuina keittiössäni. Jokin niissä viehättää, ei vähiten se, että kuvista saa mielikuvan harvinaistenkin raaka-aineiden käsittelystä.
Kirjan johdannossa väitetään kirjan sisältävän myös ruoanlaiton perusteet, mutta en antaisi kirjaa aloittelevalle ruoanvalmistajalle. Aloittelijalle kirja on mielestäni liian laaja. Hyvin monimutkaiset ohjeet ja yksinkertaisin kasviksen käsittely ovat sulassa sovussa kirjan sivuilla, mutta aloittelijan voi olla vaikea huomata mistä kannattaa aloittaa. Kirja ei myöskään oio ja ohjeissa kaikki tehdään viimeisen päälle oikein. Tämä sopii kokeneemmalle ruoanvalmistajalle, mutta aloittelija olisi ehkä onnellinen oikopolusta. Kirjassa esitetyt ruoanlaiton perusteet ovat enemmänkin kuvasarjoja, joista ruoanvalmistukseen on jo perehtynyt voi tarkistaa miten kasvikset höyrytetään oikeaoppisesti.
Kirjan parasta antia ovat harvinaisempien raaka-aineiden käsittelyohjeet. Erityisesti Suomessa vähemmän käytettyjen merenelävien ja lintujen valmistusohjeet ilahduttavat minua. Satunnaisen aukeaman ohjeeseen ei kuitenkaan vaadita erikoisia raaka-aineita. Nämä pienet suupalat tuntuvat pitävän minusta, sillä teen niitä jo kolmannen kerran keittokirjaprojektini aikana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti