sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Viikon 16/2011 keittokirja

Glorian toinen ruokakirja on hyvin samantyyppinen, kuin viikolla 13 esitelty Glorian uusi ruokakirja. Tämä 1998 julkaistu keittokirja onkin Glorian uuden keittokirjan edeltäjä ja Glorian parhaan ruokakirjan jälkeläinen. Myös Glorian toisen ruokakirjan aiheena on tunnettujen henkilöiden 10 parasta ruokaa, jotka ruokatoimittaja Anna-Maija Tanttu on koonnut kirjaksi.

Mielenkiintoinen yksityiskohta on nyt niin ajankohtaisten villivihannesten näkyminen Gunnel Adlercreutzin lempiohjeissa: ohjeissa on voikukanjuuria, marinoituja maitohorsman versoja, villivihanneskääryleitä ja jauhosavikkakohokas. Minulle tuntematon arkkitehti kertoo suosivansa perunaa, sieniä ja kasviksia ruoanlaitossaan ja käyttävänsä alkukesästä pihan villivihanneksia. Kesällä syödään kalaa ja syksyllä ostetaan pakastimeen lammasta ja hirveä. 1998 hän on varmaan ollut erikoisuus, mutta nyt samanlainen ruokafilosofia on mitä trendikkäintä.

Satunnaisen aukeaman ohjeet olivat säveltäjä Magnus Lindbergin suosikkeja, joten villivihanneksiin en vielä päässyt tutustumaan.

Ps. Olen kyllä katsellut voikukannuppuja "sillä silmällä" -voikukkakapristen teko houkuttelisi.

Ei kommentteja: