keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Puttanesca -pastakastike

Viikon 15/2011 keittokirjassa tämän ohjeen esittelyssä mainitaan, että puttanesca-kastike on tulinen ja täyttävä italialainen tomaattikastike, joka sopii tarjottavaksi lähes kaikkien pastojen kanssa. Minun neljäsosa-annoksestani ei tullut tulista, vaan äärimmäisen hyvää. Kastike maistui täyteläiseltä ja tasapainoiselta, maut ikäänkuin sulautuivat yhteen, vaikka kastikkeesta pystyikin erottamaan sen raaka-aineet. Laitoin anjovista hieman vähemmän (1,5 sijaan 1) sillä viimeksi anjovista tuli hieman liikaa. Helppo ja nopea ruoka, suosittelen.

Puttanesca (tein 1/4 annoksen)

4 rkl oliiviöljyä
1 sipuli silputtuna
3 valkosipulinkynttä murskattuna
1 pieni punainen chilipalko siemenettömänä ja silputtuna
6 anjovisfileetä pilkottuna
800 g tomaattimurskaa
1/2 tl taloussokeria
75 g mustia oliiveja kivettöminä ja silputtuna
vajaa kourallinen basilikanlehtiä revittynä
2 rkl kapriksia huuhdeltuna ja valutettuna
suolaa

1. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kasarissa. Lisää sipuli ja kypsennä sitä miedolla lämmöllä 3-4 minuuttia. Lisää valkosipuli ja chili ja jatka kypsentämistä minuutin ajan.
2. Lisää anjovis, tomaatti, sokeria ja oliivit ja kuumenna kiehuvaksi. Vähennä lämpöä ja keitä hiljakseen 10 minuuttia, kunnes kastike on sakeaa.
3. Lisää basilika, kaprikset ja ripaus suolaa ja keitä sekoitellen minuutin ajan. Tarjoa kuumana. Ripottele halutessasi pinnalle parmesaaniraastetta.

Ei kommentteja: