torstai 18. helmikuuta 2010

Kevyttä hedelmäkakkua

Kakun koristelukirjasta kokeilin ohjetta, jonka voisi suomentaa kevyeksi(kin) hedelmäkakuksi. Tästä tuli ystävänpäiväkakku poikaystävälleni, joka ei pidä hedelmäkakusta. Puolitin ohjeen ja kakku melkein mahtui lasten irtopohjavuokaan. Ylijääneet osat raaputin uunin pohjalta seuraavana päivänä. Kakku maistui mainiolta, joten en rääkännyt poikaystävääni ja söin kaiken yksin.

Light fruit cake (Jätin ohjeesta pois minulle epäoleelliset kaasu-uuniasetukset yms.)

225 g butter or margarine
225 g caster sugar
4 eggs, lightly beaten
225 g plain flour, sifted
225 g dried mixed fruit, soaked overnight in 1/4 cup sherry or orange juice

1. Preheat the oven to 170 C. Prepare 20 cm round cake tin.
2. Cream the butter or margarine, wich should be at room temperature, with the sugar until ligh and fluffy.
3. Add the eggs a little at a time If the mixture starts to separate, add 1 tablespoon flour.
4. Stir in the soaked fruit. Gently fold in the flour, using a metal spoon in a figure of eight movement, until it has all been incorporated.
5. Turn the mixture into the tin, smooth the top, make a dip in the centre od the cake mix with the spoon, and bake for 1 1/2 hours. Leave the cake in the tin to cool before turning it out.

Olin hyvin paljon oma itseni ja ostin neuvoa-antavan puhelun jälkeen sekahedelmäpussin, siis sellaisen, josta tehdään jouluna soppaa riisipuurolle. Hedelmät pilkoin saksilla kuvan mukaiseksi silpuksi. Lisäksi puolitin ohjeen, jätin jauhot siivilöimättä ja munien rakenteen rikkomatta, käytin sähkövatkainta enkä taatusti käännellyt jauhoja metallilusikalla kahdeksikon muodossa. Ohjehan kuulostaa suorastaan taikauskoiselta. Usko taikatemppuihin loppui kesken taikinan teon ja sujautin joukkoon teelusikallisen leivinjauhetta. Kakku oli mehevää ja maukasta, mutta en minä siitä ehkä täytekakkua tekisi.

Ei kommentteja: