torstai 18. helmikuuta 2010

Kukkakaalia kreikkalaisittain

Ehdin kuin ehdinkin tehdä viikon viisi ruoan ajallaan, mutta seuraavalla viikolla raportoimisaikomukseni kariutuivat, kun nettiyhteys katosi viikoksi. Siispä viikon viisi ruokaa vasta nyt.

Kreikkalainen kukkakaali

1 iso kukkakaali
2 1/2 dl kuivaa valkoviiniä
2 sitruunaa
timjamia
laakerinlehti
fenkolia
20 korianteria
1/2 dl oliiviöljyä
suolaa
10 kokonaista mustapippuria

1. Puhdista kukkakaali, paloittele se ja keitä puolikypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Nosta palat keitinvedestä valumaan.
2. Keitä valkoviiniä, sitruunoista puristettua mehua, timjamia, laakerinlehteä, fenkolia, koriantereita, oliiviöljyä, vettä, suolaa ja karkeaksi jauhettua pippuria 5-6 minuuttia kannen alla.
3. Pane kukkakaalipalaset tähän liemeen ja anna niiden kiehua 10-15 minuuttia pienellä lämmöllä.
4. Nosta palaset varovasti reikäkauhalla tarjoiluvadille.
5. Siivilöi keitinliemi, kaada se takaisin kattilaan ja haihduta siitä keittämällä puolet. Kaada tiivistetty liemi kukkakaalipalojen päälle ja anna jäähtyä.
6. Tarjoa hyvin kylmänä.

En toiminut aivan ohjeen mukaan. Kukkakaalini oli pieni, joten puolitin ohjeen. Sitruunat otin pullosta, enkä siivilöinyt keitinlientä, sillä mausteet tarttuivat lähinnä kukkakaaliin. En osannut arvioida mausteiden määrää tällaisessa ruoassa, joten humpsauttelin jonkin verran. Hyvää ruoasta ei tullut.

Ei kommentteja: