Tällä viikolla kokkailen kirjasta Korianteria ja sitruunaruohoa: Kaakkoisaasialaisen keittiön parhaat. Kirja on täynnä ihania, suuria, värikkäitä kuvia. Ohjeita on yksi tai kaksi joka aukeamalla joskin lyhyempien ohjeiden kohdalla se tuntuu melko tuhlailevalta puolen sivun jäädessä tyhjäksi.
Japanilaisen keittokirjan kohdalla pohdinkin jo aasialaisten ruokien ongelmallisuutta raaka-aineiden suhteen. Tässä kirjassa ongelma korostuu, niin montaa eri ainesta on käytössä. Aukaisin kirjan mausteisen singaporelaisen nuudelikeiton kohdalta ja hämmennyin raaka-aineiden runsaudesta. Keittoon tarvitaan muun muassa kalapyöryköitä, tuoreita laksanuudeleita, säilöttyjä viiriäisen munia, kuivattuja tofukakkuja, vietnamilaisen mintun oksia, tuoretta kurkumaa ja kuivattua raputahna paahdettuna. Liian hankalaa ja kallista minun makuuni. Kaksi seuraavaa ohjetta tuntuivat yhtä hankalilta, mutta sitä seuraava tuntui jo mahdolliselta, vaikka onkin sekä aikaavievä että kallis.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti