tiistai 23. maaliskuuta 2010

Remontin iloja

Kiinteistössämme tehdään julkisivuremonttia, johon kuuluu myös ikkunoiden vaihtaminen. Kahdessa talossa on neljä julkisivua, joista omani on vuorossa aina kolmantena. Ensimmäisen julkisivun ikkunat vaihdettiin kahdessa viikossa ja kun toisen julkisivun ikkunoita oli vaihdettu kaksi viikkoa ja olin lähdössä viikoksi pois, oletin, että minun julkisivuni on vuorossa lomani aikana tai heti sen jälkeen. Siispä siirsin viime sunnuntaina kaikki huonekalut 1,5 metrin etäisyydelle ikkunoista, muovitin sohvan, sängyn ja kirjahyllyn, otin ikkunaverhot alas ja tungin kaikki irtotavarat kaappeihin. En ollut varma toimenpiteiden tarpeellisuudesta, mutten voinut jättää niitä tekemättäkään, sillä oman asunnon ikkunoiden vaihdosta on luvattu ilmoittaa kaksi vuorokautta etukäteen ja minä olin poissa viikon.

Ikkunoita ei oltu vaihdettu ja tänään kahlasin metsän puolelle katsomaan missä vaiheessa ikkunoiden vaihto on -toinen julkisivu oli puolivälissä, joten tällä vauhdilla siihen menee vielä toiset kaksi viikkoa. Kotini on kuitenkin hyvin muovitettu ja huonosti asuttavissa. En viitsisi purkaa muoveja, sillä en tiedä vaihdetaanko ikkunani heti, kohta vai vasta kesäkuussa.

Koko ikkunaremonttiin on varattu 20 viikkoa. Oman huoneiston ikkunoiden vaihtamisesta on luvattu ilmoittaa kaksi vuorokautta etukäteen, eikä minkäänlaista tarkempaa arviota ole esitetty. Minun pitäisi olla koko ajan kotona tai muovittaa joka reissun ajaksi kotini. Olisi kohtuullista, että urakoitsija esittäisi ainakin sellaisen optimistisen aikataulun, jossa kerrottaisiin milloin aikaisintaan on oman asunnon vuoro.

Koska huonekalujen siirtäminen on mahdotonta yksin ja vaivalloista kaksin, aion pitää kotini paketissa kunnes ikkunat on vaihdettu. Toivottavasti siihen ei mene kauaa. Siihen asti mm. kirjahyllyni on paketissa enkä siten kokkaile viikon ruokia.

1 kommentti:

Anu kirjoitti...

Voimia remontin kanssa jaksamiseen! Toivottavasti pääset pian taas normaaliasumiseen.