perjantai 8. tammikuuta 2010
Viikon 1 keittokirja
Vuoden ensimmäisen viikon keittokirja on Culinaria -sarjan Makujen Eurooppa -kirja. Kirjan kustantaja on Könemann ja järkälemäisessä teoksessa on 639 sivua. Kirja on peräisin loppukesän alennusmyynneistä. Kirja viehätti minua koska siinä on paljon tietoa eri maiden raaka-aineista ja ruokakulttuurista. Erityisesti minua ilahduttavat tietoaukeamat esimerkiksi maalle tyypillisistä juustoista ja kaloista.
Tässä kirjassa ovat edustettuina Englanti, Skotlanti, Irlanti, Tanska, Norja, Ruotsi, Suomi, Venäjä, Puola, Tsekki ja Slovakia, Unkari, Itävälta, Sveitsi, Saksa, Alankomaat, Belgia, Ranska, Espanja, Portugali, Italia, Kreikka ja Turkki.
Ranskaa käsitellään kirjassa suhteettoman paljon, etenkin kun hyllyssäni on saman kirjasarjan Ranska -kirja. Aukaistessani kirjan satunnaiselta sivulta, osuin Ranskaan ja ensimmäisen viikon ruoka onkin jälkiruoka ranskalaisesta keittiöstä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti