perjantai 8. tammikuuta 2010

Viikon 2 keittokirja

Viikon 2 keittokirja kuuluu samaan sarjaan edellisen kanssa. Kirjan nimi on Culinaria Ranska ja kustantajana Könemann. Myös tässä kirjassa riittää sivuja: 467. Ostin kirjan kirpputorilta, koska se oli niin käsittämättömän halpa noin isoksi kirjaksi. Nykyäänhän keittokirjoista pyydetään kirpputoreillakin armottomia summia, joten 4 euroa tuntui kovin edulliselta uudenveroisesta jätti-kirjasta. Kirja käsittelee paitsi Ranskan ruokakulttuuria yleisesti, myös eri maakuntien (?) makuja. Juuri tämä kirja innosti minut ostamaan sarjan muitakin kirjoja.

Aukaisin kirjan satunnaiselta sivulta ja päädyin Bourgogne ja Franche-Comté -alueiden aloitussivulle, jossa ei ole reseptejä. Seuraavilla sivuilla kerrotaan alueen ruokakulttuurista, kuten Anis de Flavigny -karamelleista. Ne ovat sokerilla päällystettyjä aniksen siemeniä. Nykyään karamelleja tehdään useita makuja, vaikkapa vadelman makuisia.

Aukeamalla, jossa esitellään Bourgognen perinne ruokia, on viisi reseptiä. Yksi niistä on viikon kaksi ruokalaji.

Ei kommentteja: