Ensi viikolla kokkaillaan italialaista ruokaa Italian helpot herkut -kirjan mukaan. Kirja kuuluu Nuori mestarikokki-sarjaan ja siinä on "Naminami reseptejä ja havainnollisia ohjeita".
Kirjan on ollut minulla jo jonkin aikaa ja muistelisin, että se on hankittu kirpputorilta. Ohjeiden yhteydessä on lasten keittokirjoille tyypillisesti turvallisuusohjeita (Pyydä jotakuta aikuista kaatamaan perunakattilasta kuuma vesi pois.) ja tarvikelistoja.
Ruokalajiin, jota minä teen, tarvitaan kauhoja, sauvasekoitin, raastinrauta ja siivilä. Tahdon tosin huomauttaa, että kirjan kuvassa on siivilän sijaan lävikkö, joka minunkin mielestäni on parempi valinta kyseiseen tehtävään. Liekö suomentajalla olleet asioiden nimet hukassa?
Pidän kirjassa siitä, että nuoret kokit ovat monikulttuurista joukkoa ja he kokkaavat pääosin ihan oikeaa ruokaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti