torstai 14. tammikuuta 2010

Viikon 3 keittokirja

Viikon kolme keittokirjana on kolmas omistamani Culinaria -sarjan kirja Culinaria makujen Espanja. Kirja on kuten sisaruksensa, paksu ja informatiivinen. Tämä kappale on virhepainos. Ostoksen jälkeen huomasin, että muuten suomenkielisessä kirjassa Kanarian saarten osuus on englanniksi. Kävin kirjakaupassa kysymässä asiasta, nauroimme sille ja kerroin palaavani seuraavana päivänä vaihtamaan kirjan. Seuraavaa päivää olen odottanut jo puoli vuotta, sillä kirjan raahaaminen keskustaan ja takaisin ei tunnu enää lainkaan houkuttelevalta.

Satunnaisella aukeamalla on vain yksi ohje, joten perehdyn Tarta de Santiagon valmistukseen. Mantelikakku on suosittu koko Espanjassa ja myös Santiago De Compostelaan saapuvien pyhiinvaeltajien ostoslistalla. Näin olen lukenut.

Kakun päälle tulee tomusokerikoristelu, johon kuvioidaan sabluunan avulla Pyhän Jaakobin ritarikunnan risti. Koska minulla ei ole aitoa metallista sabluunaa, piirtelen leivinpaperille näköisversiota. Kakun teen hieman etuajassa, jo viikon kaksi sunnuntaina, sillä silloin saan vieraita.

Ei kommentteja: