sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Ecuadorilaista maapähkinäkeittoa

Viikon 38 ruoaksi sattui South Amerikan -kirjasta Ecuadorilainen maapähkinäkeitto. Suhtauduin ruokaan epäluuloisesti, mutta onneksi luuloni osoittautuivat vääräksi. Mittayksiköiden muuntamisessa auttoi internet ja sen avulla selvisi, että 1 lb on noin 450 g ja 1 quart noin 9,5 dl. Erinomaisen herkullista, jos vain saat ohjeesta selvää!

Method
Heat oil in a large saucepan over medium heat. Cook onions, garlic, chilli peppers and pepper until soft.
Add potatoes, carrots and stock (ruoka näytti todella löysältä, joten lisäsin kahden kasvisliemikuution lisäksi vain litran vettä), Bring to a boil, reduce heat to low. Cover and simmer for 20-25 minutes or until vegetables are soft.
Puree soup until smooth. Retursn to heat and stir in peanut butter, corn and coriander (jätin korianterin väliin) and cook for 3-4 minutes or untill corn is tender. Season with salt and pepper.

Ingredients
1 tablespoon peanut oil
2 onions, finely chopped
2 cloves garlic, crushed
2 jalopeno chilli peppers, seeded and finely chopped
1 red pepper (capsicum), seeded and diced
1 lb potatoes, peeled and diced

(tässä välissä vaihtuu sivu)

Peanut Soup - (Ecuador)

1 carrot, peeled and diced
1,5 quarts vegetable stock
2/3 cup smooth peanut butter
1 cup corn kernels
1/4 cup freshly chopped cilantro (siis sitä korianteria, jonka jätin väliin)
salt and freshly ground black pepper

Ei kommentteja: