lauantai 25. syyskuuta 2010
Lihavartaita
Viikolla 35 kokkasin Kekkos-keittokirjasta saslikkia. Vartaisiin käytin karitsan paahtopaistia. Vartaat katosivat nopeasti parempiin suihin. Vartaat pitäisi grillata, mutta grillin puutteessa turvauduin jälleen uuniini ja Ikean (vartaille mitoitettuun) lasagnevuokaan. Ole fiksumpi kuin minä ja liota varrastikkuja ennen käyttöä. Omani savusivat mukavasti uunista otettaessa.
600 g lampaanlihaa (käytin karitsan paahtopaistia)
suolaa
mustapippuria myllystä
2 isoa tai 4 pientä sipulia
0,5 dl öljyä (rypsi)
1 rkl etikkaa (vähän arkaillen laitoin väkiviinaetikkaa)
Paloittele liha reilunkokoisiksi kuutioiksi. Lohko sipulit.
Pane lihakuutiot kulhoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sipulilohkot, valele joukoon etikka ja öljy ja sekoittele varovasti. Sulje astia ja anna maustua jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai jopa vuorokausi.
Ota lihakuutiot marinadista, pyyhi talouspaperilla ja pujottele vartaisiin. Sipaiset tarvittaessa lihoille hieman öljyä.
Grillaa saslikkivartaat aika lähellä hiillosta (Minä laitoin uunin 275 asteeseen, grillivastukset päälle ja "grillasin" 10 minuuttia).
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti