lauantai 25. syyskuuta 2010

Karamellipossua

Viikon 37 ruoka valmistui yli viikon myöhässä harjoittelukiireiden vuoksi. Vietnamilaisen karamellisoidun possun ensimmäinen annos oli tavalliseen tapaan pieni, tällä kertaa vain neljäsosa alkuperäisestä ohjeesta. Possu oli kuitenkin niin hyvää, että lähes katosi lauantai-iltana kokin suihin ja sunnuntain ruokavierasta varten tehtiin aivan muita ruokia... Ohjeen mukaan vesi-sokeriliuosta pitää keittää niin kauan, että se on vaaleanruskeaa -omani oli jo hyvin karamellisoitunutta ilman värimuutoksia, joten en odotellut ruskeaa väriä. Silti karamelli kivettyi kattilaan -vinkki kiehuvasta vedestä on oikeasti hyvä.


Caramelized pork

750 g pork, cubed (minulla suikaleina)
2 medium onions, sliced
100 g sugar
175 ml water
20 ml fish sauce
20 ml lime juice
0,5 tsp salt
1 seeled red chili pepper, sliced and chopped
0,5 tsp five spice powder (käytin hieman samantyyppistä, maustemyllyyn tarkoitettua Aromaattinen aasia -mausteseosta)
2 garlic cloves, minced
oil for frying

1. In aheavy-based pan, heat oil, add pork cubes, and turn until brown. Add garlic and onion and cook untill the slices separate into rings and are transparent. Remove from heat.
2. In a separate saucepan, mix sugar with water and stir over low heat until sugar dissolves. Bring to boil then reduce heat and simmer, still stirring, until liquid is golden. Take pot off heat and carefullu add fish sause and lime juice which will spatter. Return to heat, stirring quickly to remove any lumps and untill the sauce reduses little. (Lisäsin kalakastikkeen ja limemehun lihakattilaan ja kauhoin karamellin sellaisenaan muiden ainesten päälle.)
3. Quickly return pork, garlic, and onions to reheat, add chili, spice then caramel. Cook for 1 minute, stirring untill combined. Transfer to serving dish.

Ei kommentteja: