Viikolla 34 tein tapenade-tyylistä oliivitahnaa, jotan nautin leipästen päällä. Tahna jäi hieman rakeiseksi, koska lisäsin öljyn liian aikaisin. Näyttää vähän kaviaarilta.
Patee mustista oliiveista
125 g kivettömiä mustia oliiveja
2 rkl kapriksia valutettuna
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1 kuivattu punainen chili hienonnettuna tai runsas hyppysellinen chilijauhetta.
4 rkl oliiviöljyä
suolaa ja vastajauhettua mustapippuria
Hienonna oliivit, kaprikset ja chili monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa tasaiseksi (käytin sauvasekoitinta). Kaada koneen pyöriessä seokseen oliiviöljy niin että seoksesta tulee paksua ja kiiltävää. Mausta -ehkä kvain pippurilla, sillä oliivit ja kaprikset ovat suolaisia. Lusikoi seos pieneen tarjoiluastiaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti