maanantai 23. elokuuta 2010

pinaattia ja tofua

Viikon 31 kirjasta kokkailin pinaattia ja tofua. Ruoka oli hyvin samankaltainen kuin viikon 11 paneerjuusto palak, mutta mausteita oli vähemmän. Tähän ruokaan antoi makua uunitomaateista tuttu seesamiöljy. Onneksi öljylle löytyi lisää käyttöä! Ohjeessa mainitaan 2 kakkua tofua, mutta kirjan kuvien perusteella ne ovat todella pieniä paloja. Laitoin puolikkaaseen annokseen puoli pakettia tofua, mikä riitti hyvin.

Stir-fried spinach and bean curd (tofu)

225 g spinach
2 cakes bean curd (tofu) (1 pkt)
4 tbsp oil
1 tsp salt
1 tsb sugar
1 tbsp soy sauce
1 tsp sesame seed oil

Wash the spinach well, shaking off the excess water. Cut up each cake of bean curd into about 8 pieces.
Heat the oil in a wok. Fry the bean curd pieces until they are colden, turning them over once or twice gently. Remove them whith a slotted spoon and set aside.
Stir-fry the spinach in the remaining oil for about 30 seconds or until the leaves are limp. Ass the bean curd pieces, salt, sugar and soy sauce, blend well and cook for another 1-1,5 minutes. Add the sesame seed oil and serve hot.

Ei kommentteja: