perjantai 27. elokuuta 2010

Lime curd

Viime viikolla K-supermarketit myivät hedelmiä eurolla kilo. Ystäväni osti limettejä lime curdia varten ja muutaman tunnin kuluttua minäkin olin valitsemassa vihreitä hedelmiä kokkailuja varten. Ohjeen löysin täältä, mutta suurimman avun antoi ystäväni, joka oli jo lime curdinsa tehnyt ja tarjosi eilen maistiaisia. Limeteistä puristin mehut jo pari päivää sitten ja tänään viimein sain tehtyä tahnan. Ystävän neuvojen perusteella tiesin tuplata sokerin määrän ja jättää kuoriraasteen pois. Päätin myös lisätä voin määrä ja harkitsin kananmunan vähentämistä, sillä olin maistavinani kananmunaisen jälkimaun. Koska muiden ainesten määrää oli lisätty, päätin pitää kananmunien määrän samana, ettei tahnasta tulisi liian löysää. Edelleen kuvittelen kananmunaisen jälkimaun, mutta alan olla varma siitä, että se on pelkkää kuvitelmaa. Ja muuten, kilosta limettejä tulee tupla-annos. Alla olevaan annokseen riittää 4-6 limettiä. Minä taidan kokeilla tahnan pakastamista, sillä sitä on reilusti yli litra...

Lime curd (paranneltu ohje)

150 g voita (margariini ei käy, koska se ei jähmety uudestaan)
6 munaa
2 dl sokeria
2,5 dl limettien mehua

Sulata voi kattilassa. Sekoita muut ainekset keskenään ja siivilöi seos sulan voin joukkoon. Vaikka yleensä vältän siivilöintiä ja muita turhia työvaiheita, on se tässä ruoassa tärkeää, ettei tahnan joukkoon tule kananmunan roippeita. Kuumenna seosta keskilämmöllä samalla sekoittaen, kunnes se paksunee ja kiehahtaa.

Lime curd sopii skonssien kanssa, paahtoleivälle, täytekakun väliin. Se on myös hyvää sellaisenaan. Minä söin tänään lime curdia croisantin kanssa.

Ei kommentteja: