Tuo ruotsalainen rimmad fläsk on muuten the läskiä, jota olen pienestä pitäen tottunut syömään ihan sellaisenaan. Ruotsista tuotu herkkupala suikaloitiin ja sitä sitten mussutettiin. Raakaa lihaa syötiin aina äidin luona ollessa enemmänkin. Raakaa mureketaikinaa ruisleivän päällä ja "tönkkösuolattua" lihaa (naudanliha haudataan merisuolaan (ja jääkaappiin) pariksi päiväksi ja syödään leikkeleenä). Nykyään raaka liha on suurempi katastrofi ja minäkin vain salaa maistelen mureketaikinaa ja kotitekoista pancettaa. Koska lukijaa saattaa ällöttää, haluan huomauttaa, että myös ilmakuivatut kinkut ovat raakoja herkkuja, vain vähemmällä vedellä.
Pancetastani tuli oikein maukasta ja tässä on ohje koko salaattiin. Suosittelen!
Fagioli bianchi con pancetta
200 g vihreitä papuja
5 persiljan oksaa karkeana silppuna (sopivasti pakastimesta)
150 g pancettaa (siansivua ja mausteita)
2 tölkkiä valkoisi papuja suolaliemessä, esimerkiksi cannellinia (luomua!)
extra virgin -oliiviöljyä (laitoin 2 rkl)
1 rkl valkoviinietikkaa (käytin omenaviinietikkaa)
merisuolaa ja mustapippurirouhetta
Ryöppää vihreitä papuja kiehuvassa suolavedessä 2-3 minuuttia. Huuhtaise ne nopeasti kylmällä vedellä, että kypsyminen lakkaa.
Nypi persiljanlehdet irti varsista ja silppua karkeaksi.
Leikkaa pancetta kuutioiksi.
Sekoita kaikki salaatiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti