maanantai 23. elokuuta 2010

piimäleipäsiä

Buttermilk bisquits

8-10 kpl

5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 tl sokeria
100 g kylmää voita pieninä paloina
1,5 dl piimää ja 2 rkl voiteluun

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola ja sokeri suuressa kulhossa. Nypi voi ryynimäiseksi taikinaan.
2. Lisää piimä, sekoita kevyesti ja nopeasti ja puristele taikina palloksi. Pane taikina jauhotetulle leivintasolle ja kauli tai painele se tasaiseksi 2 cm paksuksi levyksi.
3. Ota levystä muotilla tai lasilla, jonka halkaisija on 6-7 cm, ympyröitä. tee ylijäämistä uusi levy ja leikkaa niin monta ympyrää kuin mahdollista. (Käytin sydän-piparimuottia ja leipäsiä tuli 12)
4. Pane ympyrät 3 cm etäisyydelle toisistaan leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja voitele piimällä. Paista kullanruskeiksi, noini 15-20 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.

Näistä tuli ihania ja helppoja lämpimäisiä, joita söin seuraavan viikon ruoan kera. Leipäset olivat, kuten kirjassa luvattiin, hieman sconesien tyylisiä, joten ajattelin leipoa niitä huomenna ja nauttia niitä tänään keitetyn lime curd:n kanssa.

Ei kommentteja: