Juustotäytteiset raviolit keltaisen paprikakastikkeen kanssa
kypsennys: 40 minuuttia
vaikeusaste: * *
4 annosta (tein puolikkaan annoksen)
Raviolitaikina:
300 g vehnäjauhoja
3 munaa
Täyte:
200 g ricottaa
200 g pitkään kypsytettyä lampaanmaitojuustoa
2 keltuaista
1/2 tl raastettua muskottipähkinää
kimppu persiljaa
suolaa ja pippuria
Paprikakastike:
2 keltaista paprikaa
1 salottisipuli
1/2 dl kermaa
30 g voita, suolaa
Koristelu:
1 punainen paprika
1. Valmista kastike: Hienonna salottisipuli ja paista se voissa. Leikkaa paprikat kuutioiksi, sekoita ne salottisipulin joukkoon, lisää hiukan vettä ja suolaa ja kypsennä, kunnes paprikat ovat pehmeitä. Soseuta paprikat tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa (tai sauvasekoittimella), siivilöi sose ja lisää kerma. Kypsennä, kunnes kastike saostuu ja se on sileää, pane se sitten lämpimään paikkaan odottamaan. (Valmistin ensin pastataikinan kohdan 3. mukaan, laitoin sen sivuun tunniksi ja tein sillä aikaa kohdat 1-2.)
2. Sulata juustot vesihauteessa ja sekoita joukkoon täytteen muut ainekset.
3. Valmista raviolitaikina jauhoista ja munista, muotoile taikinasta pallo ja pane se sivuun tunniksi. Kauli taikinasta kaksi saman kokoista levyä. Jaa toiselle levylle täyte pieninä nokareina ja pane päälle toinen taikinalevy. (Minulla taikinalevyt eivät tarttuneet toisiinsa, joten päädyin kostuttamaan raviolien reunoja hieman.) Leikkaa levy taikinapyörällä neliön muotoisiksi ravioleiksi, kypsennä raviolit sitten runsaassa (suolatussa) vedessä. Leikkaa punainen paprika pitkiksi, hyvin ohuiksi suikaleiksi.
4. Paista raviolit ja paprikasuikaleet nopeasti voissa. (huomaatte kuvasta, etten ollut kovin nopea) Levitä lämmitettyjen (kylmien) lautasten keskelle kastiketta, jaa päälle raviolit ja koristele ruoka paprikasuikaleilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti