perjantai 19. marraskuuta 2010

ravioli ja paprikaa

Euroopan mestarikokkien pöydässä -kirjasta kokkailin Italialaisen Marco Cavaluccin ohjeen mukaan ravioleja ja paprikakastiketta. Ohjeeseen tarvitaan pitkään kypsytettyä lampaanmaitojuustoa, mutta esittelytekstissä kerrotaan, että se sopii ricottan kanssa vain jos se ei ole liian voimakasta. Ostin kuitenkin 12 kuukautta kypsytettyä juustoa enkä katunut. Ruoanvalmistuksessa työläältä tuntui erityisesti pastataikinan kauliminen ja kastikkeen paseeraaminen. Lopputulos oli kuitenkin vaivan arvoinen ja erityisesti paprikakastike koukutti naisen. Kotikäyttöön riittänee paseeraamatonkin versio, kannattaa kokeilla. Otin annoksen kokoamiseen mallia kirjan kuvasta ja tulos oli ehkäpä kauneinta mitä olen saanut aikaan :-D Valitettavasti kuvasta kauneus ei aivan välity, sillä annos vietti yön jääkaapissa odotellen riittävän valoisaa kuvaushetkeä. Kuvausstudionihan on tällä hetkellä parvekkeella aina päivänvalon aikaan -sisällä valo ei riitä kuvaamiseen.

Juustotäytteiset raviolit keltaisen paprikakastikkeen kanssa

valmistelut: 1 tunti 15 minuuttia
kypsennys: 40 minuuttia
vaikeusaste: * *

4 annosta (tein puolikkaan annoksen)

Raviolitaikina:
300 g vehnäjauhoja
3 munaa

Täyte:
200 g ricottaa
200 g pitkään kypsytettyä lampaanmaitojuustoa
2 keltuaista
1/2 tl raastettua muskottipähkinää
kimppu persiljaa
suolaa ja pippuria

Paprikakastike:
2 keltaista paprikaa
1 salottisipuli
1/2 dl kermaa
30 g voita, suolaa

Koristelu:
1 punainen paprika

1. Valmista kastike: Hienonna salottisipuli ja paista se voissa. Leikkaa paprikat kuutioiksi, sekoita ne salottisipulin joukkoon, lisää hiukan vettä ja suolaa ja kypsennä, kunnes paprikat ovat pehmeitä. Soseuta paprikat tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa (tai sauvasekoittimella), siivilöi sose ja lisää kerma. Kypsennä, kunnes kastike saostuu ja se on sileää, pane se sitten lämpimään paikkaan odottamaan. (Valmistin ensin pastataikinan kohdan 3. mukaan, laitoin sen sivuun tunniksi ja tein sillä aikaa kohdat 1-2.)
2. Sulata juustot vesihauteessa ja sekoita joukkoon täytteen muut ainekset.
3. Valmista raviolitaikina jauhoista ja munista, muotoile taikinasta pallo ja pane se sivuun tunniksi. Kauli taikinasta kaksi saman kokoista levyä. Jaa toiselle levylle täyte pieninä nokareina ja pane päälle toinen taikinalevy. (Minulla taikinalevyt eivät tarttuneet toisiinsa, joten päädyin kostuttamaan raviolien reunoja hieman.) Leikkaa levy taikinapyörällä neliön muotoisiksi ravioleiksi, kypsennä raviolit sitten runsaassa (suolatussa) vedessä. Leikkaa punainen paprika pitkiksi, hyvin ohuiksi suikaleiksi.
4. Paista raviolit ja paprikasuikaleet nopeasti voissa. (huomaatte kuvasta, etten ollut kovin nopea) Levitä lämmitettyjen (kylmien) lautasten keskelle kastiketta, jaa päälle raviolit ja koristele ruoka paprikasuikaleilla.

Ei kommentteja: