sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Viikon 42 keittokirja

Jane Miltonin Meksikolainen keittiö on Tinan keittokirjaa korkeampi opus, mikä tarkoittaa, että olen aloittanut väliin jääneiden kirjojen läpikäymisen. Listasin kaikki viikon 41 keittokirjaa korkeammat keittokirjat, joita en ole vielä esitellyt -niitä riittää tammikuulle asti. Keittokirjaston tutkiminen näyttää etenevän hyllymetrillisen vuodessa. Tämän kirjan tarpeellisuudesta minut vakuutti iso koko ja edullinen hinta. Kauniisti ilmaistuna innostuin Suomalaisen kirjakaupan alennusmyynnin loppurysäyksessä tänä syksynä. Kuka voisi vastustaa alekeittokirjoja 40% lisäalennuksella? Tälle 256 -sivuiselle kirjalle jäi hintaa alle 6 euroa.
Pidän kirjassa erityisesti sen alun tieto-osiosta, jossa esitellään meksikolaisten ruokien ja raaka-aineiden lisäksi juhlia, ateriarytmiä ja (ruokakulttuurin) historiaa. Ohjeet ovat selkeitä vaihekuvineen, mutta joidenkin ainesten saatavuus on heikko. Viikon 42 ruoan ainesten hankkiminen vaatikin hieman salapoliisin työtä, postimyyntiä ja vierailun etnisessä ruokakaupassa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy tunnustaa, että ainakin koko on mitä juhlavin!
Tietysti reseptien kokeilu antanee sitten sisällöstä paremmin kuvaa ja olisi mielenkiintoista kuulla enemmän miltä maistui...
t.
RvaHerne