keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Israelilaisia perunaohukaisia

Latkes
perunaohukaiset

4 annosta (tein 1,5 kertaisen annoksen)

700 g perunoita
1 sipuli
2 munaa
50 g vehnäjauhoja
ripaus muskottipähkinää
suolaa ja valkopippuria

1. Kuori ja raasta perunat
2. Pane raaste siivilään tai lävikköön kulhon päälle. Pane lautanen raasteen päälle painoksi ja anna seistä 10 min kunnes liika neste on valunut pois.
3. Kaada raaste kulhoon ja sekoita joukkoon munat, jauhot ja mausteet.
4. Paista ohukaiset paistin- tai ohukaispannulla. Nosta lusikallinen seosta ohukaista kohti, paista kauniin ruskeaksi, käännä ja paista toinen puoli.

Ruoka oli todella helppo valmistaa, vaikka paistaminen tuntui vaativan enemmän kärsivällisyyttä kuin minulla sillä hetkellä oli. Raastaminen olisi ikävää, mutta onneksi muistin kolmijalkaisen raastinmyllyni olemassaolon. Raastinmylly, köyhän naisen monitoimikone, on erittäin kätevä suurille määrille raastetta. Kotikotona on oranssi raastinmylly ja luulin, että kyseessä olisi 70-luvun jäänne, jota ei enää valmisteta. Onneksi olin väärässä, sillä enhän minä porkkanaraastetta raastinraudalla raastaisi...
Raa'a perunan kypsentäminen pannulla on helppo tapa testata osaako oikeasti paistaa (= säädellä lämpötilaa). Minä en ihan vielä osaa, koska ensimmäinen satsi jäi raa'aksi sisältä. Seuraava onnistui jo paremmin. Söihän sitä, mutta seuraavalla kerralla käytän voita paistamiseen.

Ei kommentteja: