keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Viikon 47 keittokirja

Norma Millerin Välimeren maiden herkut on Gummeruksen kustantama, 1990-julkaistu keittokirja. Sen sadalla sivulla on esitelty Espanjan, Ranskan, Italian, Kreikan, Turkin, Israelin, Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan ruokia ja vähän kulttuuriakin. Minulle kirja näyttää suomalaisten polkuja kohti kansainvälisyyttä. Ollaan vielä siinä ajassa, että ruokien nimet suomennetaan ja niinpä churrot ovat donitseja, nizzan salaatti tonnikala-, muna- ja papusalaattia sekä tabouleh vehnärouhesalaattia. Jokainen maa muodostaa oman lukunsa teemaväreineen ja ohjeiden tausta näyttää värikynällä väriteltyltä -ihan kuin olisi alakoulun kuvistunnilla! Ohjeet ovat kuitenkin klassikkoja, jotka toimivat nykyäänkin. Aukaisin kirjan Israelin kohdalta, jossa vaihtoehtona oli karppia tai perunaa. Valinta oli helppo.

Ei kommentteja: