lauantai 8. toukokuuta 2010

luumuista makkaraa

Sausages with prunes and bacon
(Tein 1/4 annosta.)

8 large, meaty sausages, such as Toulouse or other good-quality pork sausages (Käytin Pajuniemen Provencen grillimakkaraa lähinnä siksi, että siinä oli possua, se oli aika pulleaa ja sitä sai ostettua kappaleittain.)
30 ml Dijon mustard, plus extra to serve
24 ready-to-eat prunes
8 smoked streaky bacon rashers

1. Use a sharp knife to cut a long slit down the lenght of each sausage, about three-quarters of the way through.
2. Spread the cut surface with the mustard and then place three prunes in each sausage, pressing them in firmly. (Makkarat eivät olleet niin pullukoita kuin ohjeessa käytetyt, joten puolitin luumut.)
3. Stretch the bacon rashes out thinly, using the back of a palette knife. (en tehnyt näin)
4. Wrap one bacon rasher tightly aroud each of the sausages, to hold them in shape. Cook over a hot barbeque for 15-18 minutes, turning occasionally, until evenly browned and thoroughly cooked. Serve at once,with lots of fresh crusty bread and the additional mustard.

Ajattelin ensin paistaa makkarat paistinpannulla, mutta koska uuni oli valmiiksi lämmin, laitoin ne 225 asteeseen 15 minuutiksi. Pekoni jäi alapuolelta vähän lötköksi, makkaroita olisi voinut kääntää puolivälissä. Makuelämys oli aika jännittävä, en oikein erottanut sinappia enkä luumua kokonaismausta. Ruoka oli hyvää, enkä ollut aiemmin ajatellut, että makkaroitakin voisi täyttää.

Ei kommentteja: