Tämän viikon keittokirja on Leif Mannerströmin Husmanskonst. Olen siis ottanut kiinni ikkunaremontin aiheuttaman viiveen. Husmanskost on ruotsalaista kotiruokaa, siis sellaista, mitä suomalaisille on karjalanpaisti, maksalaatikko ja muikkukukko. Husmanskostista on ollut pitkään trendikästä Ruotsissa ja Mannerströmin kirja Husmanskonst (huomaa pieni ero kirjoitusasussa) esitteleekin ruotsalaista husmanskostia hieman nykyaikaistetussa asussa.
Kirjan kansi on oikeasti harmaasävyinen, mutta lukuisista yrityksistä huolimatta kamerani suostui toistamaan sen vain sinisävyisenä. Tässä kirjassa parasta ovat jutut ja kuvat. Jutuissa puhutaan ruokien taustoista ja kerrotaan niihin liittyviä tarinoita. Kuvista selviää monen kummallisen nimisen ruokalajin ulkoinen olemus. Kirja on melko kattava ruotsalaisen ruokakulttuurin käsikirja ja monesta muusta kirjasta poiketen tämä kirja onnistuu kuvituksellaan tuomaan ruoat houkuttelevasti esiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti