maanantai 3. toukokuuta 2010

Kitch

Kävimme sunnuntain lounaalla Kitchissä. Paikka on uudehko ekologiseksi itseään mainostava baari Yrjönkadun ja Eerikinkadun kulmassa. Ruokalista vaikutti mukavalta ja ihan kohtuuhintaiselta. Tarjolla oli tapaksia, salaattia, pastaa, hampurilaisia ja keittoa. Pidin kovasti sisustuksesta, joka toi mieleeni rovaniemeläisen Kahvila Kauppayhtiön. Kitchissä kaikki ei ole kaupan, mutta retrohenkinen sisustus piristää kiiltävien kahviloiden rinnalla.

Kitchin ekologisuudesta olisin kaivannut hieman lisää näyttöä. Juomat olivat reilun kaupan- ja luomutuotteita, mutta ruoan ekologisuutta ei mainostettu. Se, että ruoka tehdään alusta loppuun itse, ei vielä tee siitä ekologista. Kotiruoalta annokset näyttivät ja maistuivatkin, jopa liian kotona tehdyiltä.

Seuralaiseni valitsi ceasar -salaatin kanalla (12,90 €), minä päädyin VegeBurgeriin (12,90 €). Ceasar -salaatti oli ihan kohtuullinen ja kanan panerointi seesaminsiemenillä hauska idea. Annos oli kuitenkin ylihintainen laatuunsa ja kokoonsa nähden -emme maksaisi tästä kahdeksaa euroa enempää.

Annokseni ulkonäkö ja sämpylä olivat pettymyksiä. Sämpylä oli paksu, ruma, pohjasta palanut tiivis mötikkä, jonka välistä oli vaikea löytää varsinaisia täytteitä. Täytteitä kyllä oli ja ne olivat maukkaita, mutta sämpylä hallitsi annosta liikaa. Tulkitsin, että sämpylästä oli haluttu tehdä runsaskuituinen, jolloin leivontaominaisuudet olivat kärsineet. Muuten annokseni maistui hyvältä, pidin erityisesti chilimajoneesista ja aiolista lohkoperunoiden lisukkeena.

Paikka vaikutti hieman ylihintaiselta, etenkin kun ruoan ekologisuudesta ei ole mainittu mitään. Hampurilaisia en voi suositella, mutta olisin oikein innokas maistamaan esimerkiksi keittoja ja pastoja, mikäli ne olisivat hieman edullisempia.

Ei kommentteja: