Ehdin tänään pitkästä aikaa rauhassa ruokakauppoihin. Olen aina nauttinut ostosten tekemisestä ja uutuuksien tutkimisesta. Uutuuksia enemmän ihmettelin tällä kertaa kallista lohta ja puolalaista jauhelihaa. Lohifileestä sai maksaa lähes 20 euroa kilolta, mikä tuntui hurjalta, kun vieressä kaupattiin 1) kokonaista ahventa ja sei sekä puna-ahvenfileitä kympillä kilo 2) kokonaista haukea, kokonaista lohta ja silakkafileitä kuudella eurolla kilo. Toki käsitellyn kalan kuuluu ollakin kokonaista kalliimpaa, onhan hävikki hurja. Olin vain edelleen siinä luulossa, että lohifileetä saa tarjouksesta kuudella-seitsemällä eurolla normaalihinnan ollessa kympin luokkaa. Pitäisi varmaan syödä useammin kalaa.
Citymarketin suurin ihme oli puolalainen naudan paistijauheliha, jonka kilohinta ylitti käsityskykyni: 12,95 per kilo. Miksi ihmeessä ostaisin puolalaista jauhelihaa? Miksi ihmeessä maksaisin enemmän puolalaisesta kuin suomalaisesta ruoasta?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti