torstai 13. toukokuuta 2010

Viikon 17 keittokirja

Kokin käsikirja on ravintola-alan oppikirja, jonka ostin kirpputorilta. Vaikka kirjassa on paljon asiaa, se vaikuttaa niukalta. Kirja onkin perusteos, jota selaamalla huomaa omien taitojen karttuneen vuosien varrella, kun suurin osa on tuttua asiaa. Pidän ammattikirjoissa siitä, ettei niissä ole vain reseptejä, vaan valmistuksen periaatteet tuodaan esiin. Esimerkiksi voileipäkakun perusraaka-aineiden suhteet ovat 17% leipää, 12% kostutuslientä, 40% täytteitä, 6% aromivoita ja 25% päällysteitä ja koristeita. Yhden kyljyskilon leivittämiseen taas tarvitaan 1,5 dl vehnäjauhoja, 2-3 munaa ja 2 dl korppujauhoja. Kun tietää periaatteet, ohjeiden soveltaminen ja kehittely sujuu paljon helpommin.

Ei kommentteja: